تاریخ: ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۰۳
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۱۲۴۵۵۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
قیمت سنگ آهن پس از ۶ سال رکورد زد

پیش بینی کامودیتی ها | احتمال تداوم رشد قیمت سنگ آهن/بازار سنگ آهن در چه وضعی است | دلایل تغییرات قیمتی

می متالز - با پیش بینی های مربوط به احتمال رشد ادامه دار قیمت سنگ آهن، حالا احتمال ثبت رکورد تاریخی در واردات سنگ آهن برای سال جاری وجود دارد.
پیش بینی کامودیتی ها | احتمال تداوم رشد قیمت سنگ آهن/بازار سنگ آهن در چه وضعی است | دلایل تغییرات قیمتی

به گزارش می متالز، در گزارش دیگری نیز آمده است سنگ آهن اگرچه یکی از بهترین عملکردها را بین کامودیتی­ها در سال جاری ثبت کرده، ممکن است در هفته­های آینده نیز به رشد خود ادامه دهد چراکه از یک طرف سفته­بازی در بازار آتی به افزایش قیمت آن کمک می­کند و از سوی دیگر، اختلال عرضه ادامه دارد. با این حال، به نظر می­رسد افزایش عرضه در ماه­های آینده بالاخره رالی قیمتی سنگ آهن را متوقف و معکوس کند.

بهای سنگ آهن در بورس کالایی دالیان به دلیل بازیابی قدرمندانه اقتصادی در چین بیش از 30 درصد از ابتدای سال 2020 افزایش یافته است. قیمت شاخص 62 درصد این کامودیتی در دالیان در هفته جاری به 126.5 دلار بر تن رسید که اوج 13 ماهه به شمار می­رود.

تحلیلگران می­گویند تقاضای قوی برای واردات فولاد در چین پس از بسته­های اقتصادی این کشور مصرف ماده خام (سنگ آهن) را بالا برده اما این دستاوردهای قیمتی حالا به دلیل احتمال رشد فزاینده عرضه آسیب­ پذیرند. چین بزرگ­ترین مصرف­کننده و تولیدکننده فولاد است و در صدر خریداران سنگ آهن قرار دارد.

یان روپر، مدیر کل بازار فلزات شانگهای گفت: «قیمت سنگ آهن این روزها با بازار سهام بسیار همبستگی پیدا کرده و بسیار زیاد از معاملات کاغذی تاثیر می­گیرد. بنابراین من می­گویم یک جدایی بین عوامل بنیادی و قیمت به­وجود آمده است.»  او همچنین می­افزاید: «به نظر من در مقطعی عوامل بنیادی حضور خود را تحمیل می­کنند.»

مشکلات آب ­و­هوایی و همچنین شیوع کرونا در برزیل که دومین تولیدکننده سنگ آهن در جهان است، عرضه را کاهش داده است. با این حال، واردات سنگ آهن چین در جولای رکورد تاریخی را لمس کرد و انتظار می­رود عرضه برزیل افزایش یابد. مایلز آلساپ، تحلیلگر UBS در یادداشتی در این باره گفت: «ما انتظار داریم عوامل بنیادی با ورود عرضه (بیشتر) از برزیل به بازار در نیمه دوم سال تضعیف شود.»

افزایش عرضه همچنین در آمار موجودی­های بنادر چین مشخص است. پس از آنکه موجودی­ها در ژوئن به کمترین سطح 43 ماه اخیر رسید، در هفته­های گذشته به 113 میلیون تن افزایش یافته است. اریک هدبورگ، تحلیلگر ارشد در شرکت مشاوره­ای CRU گفته بارش شدید، پیدا شدن موارد ابتلا در خدمه کشتی­ها و موانع واردات، رساندن محموله­ها از کشتی به فولادسازان را دشوار کرده است. 

او می­گوید اگر اختلال در عرضه حل شود، قیمت سنگ آهن به سرعت به زیر 100 دلار در هر تن طی چند ماه آینده کشیده می­شود.   

قیمت سنگ آهن پس از ۶ سال رکورد زد

با وجود همه‌گیری کرونا، مشوق‌های دولت چین باعث شد ساخت زیرساخت‌ها افزایش یافته و تقاضا برای سنگ آهن بالا برود. به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، قیمت سنگ آهن این هفته به بالاترین سطح در چندین سال اخیر رسید. مشوق‌های دولت چین باعث شد حتی با وجود بحران کرونا ساخت زیرساخت‌ها افزایش یافته و تقاضا برای سنگ آهن بالا برود. قیمت نقدی هر تن خشک سنگ آهن این هفته به ۱۳۰ دلار رسید که این بالاترین سطح از ۲۰۱۴ تاکنون است.

طبق داده‌های اداره گمرک چین در ماه جولای، واردات سنگ آهن رکورد جدیدی به ثبت رساند و ۱۱۲.۶۵ میلیون تن شد، که این ۲۴ درصد نسبت به سال گذشته جهش داشته و ۱۰.۸ درصد از ماه قبل بالاتر است. از سوی دیگر با تشدید شیوع کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن در برزیل و نگرانی در مورد چشم‌انداز تولید آهن از معادن بزرگ این کشور، قیمت‌های آن را تقویت کرده است.

بازار سنگ آهن جهان در چه وضعی است

در گزارش دیگری آمده است، بهای سنگ آهن به اوج شش سال و نیمه خود رسید. به گفته تحلیلگران، رشد کم­نظیر این کامودیتی به دلیل رشد عملکرد و تقاضی بالای فولاد در چین، کشوری که بیش از نیمی از فولاد دنیا را تولید می­کند، رخ داده است.

بر اساس گزارش فست­مارکتس، شاخص 62 درصد سنگ آهن وارداتی در شمال چین با قیمت 128.57 دلار در هر تن هفته گذشته معامله شد که 5.4 درصد از قیمت روز قبل خود بیشتر بود. این قیمت بیشترین بهای سنگ آهن از ژانویه سال 2014 به شمار می­رود که رشد قیمتی آن را در سال جاری میلادی به 40 درصد می­رساند.

چین در جولای بیشترین رشد ماهانه تولید فولاد خام را ثبت کرد. بر اساس اطلاعات اداره ملی آمار چین، این کشور در این ماه 93.4 میلیون تن فولاد تولید کرد که 2 درصد بالاتر از ماه ژوئن بود و 9 درصد افزایش را نسبت به جولای سال 2019 نشان می­دهد.

محرک مالی زیرساخت: به گزارش چاینا دیالوگ، پکن از زمان شیوع کرونا تاکنون 4.75 تریلیون یوآن (معادل 683 میلیارد دلار) تسهیلات محلی و ملی اعطا کرده است که تمرکز این بسته­های محرک اقتصادی بر پروژه­های زیرساخت بوده است.

تا پایان جولای، 63 درصد تامین مالی از طریق ارواق مخصوص دولت محلی در بخش زیرساخت مصرف شده است. به گفته جی­اف سکیوریتیز، این سرمایه­گذاری­ها مخصوصا به توسعه حمل­و­نقل، زیرساخت شهری و پارک­های صنعتی اختصاص داده شده است. 

علاوه بر این، وزارت اقتصاد چین گفته 700 میلیارد از یک تریلیون یوآن اوراق مخصوص ملی می­تواند به عنوان سرمایه در طرح­های توسعه زیرساخت به کار رود (و بقیه این بودجه به مخارج عمومی مرتبط با کرونا اختصاص می­یابد).

رشد واردات: واردات سنگ آهن چین در ماه جولای 24 درصد نسبت به یک سال قبل افزایش یافت و به 112.7 میلیون تن رسید که یک رکورد ماهانه به حساب می­آید.  در هفت ماه اول سال 2020، واردات سنگ آهن 659.6 میلیون تن بوده که نسبت به همین دوره در سال 2019، 11.8 درصد رشد را نشان می­دهد.

اگر همین روند در سال جاری ادامه پیدا کند، واردات 2020 به راحتی بیش از میزان 1.069 میلیارد تن واردات سال گذشته خواهد بود. واردات سنگ آهن چین در سال 2019 فقط اندکی از رکورد تاریخی 1.075 میلیارد تن در سال 2017 کمتر بود. بنابراین، حتی احتمال ثبت رکورد تاریخی در واردات سنگ آهن برای سال جاری وجود دارد.          

 

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین